Amiért nem tesz jót a dohányzás a bőrnek

Te is sokszor megfogadtad már, hogy leszoksz a dohányzásról?
Ha az egészséged érdekében ez eddig nem ment, csak gondolj a szépségedre. Most röviden vessünk egy pillantást arra, hogy miért is ártalmas a dohányzás a bőrnek.
Már hosszú évek óta figyelik, hogyan változik a bőr a dohányzás hatására. Több tanulmány is kimutatta, hogy valóban bőrkárosító hatása van.

1. Akne (pattanás) a dohányzástól:

Az emberek, akik az Akne miatt különböző dolgokat kipróbáltak bőrük állapotának javításáért, valószínű nem tudják hogy hogy a dohányzás nagy mértékben befolyasolja az akne kialakulását. Klinikai tesztek szerint az aknés bőrű páciensek nagyobb számban kerültek ki a dohanyzók közül.

2. A dohányos ARC jellegzetessége:

Sápadt, fakó, szürkés árnyalatú bőr, mély ráncokkal.
A sokat dohanyzó hölgyek sajnos egy idő után észlelni fogják. Ezért is fontos, hogy prevenciós jelleggel már fiatalon elkezdjétek az egedzséges arcápolást.

3.Hogyan befolyásolja a dohányzás az öregedést?

A dohány egy méreg anyag. Egy szabadgyök, ami nagyban befolyasolja a bőr öregedését. A bőr elveszti rugalmasságát, csökken a kollagén termelődés.
Rontja a bőr verkeringését. Pl. Dohanyosok körében hamarabb kialakulhat a Rosacea, cuperosa, erythema.Csökken a bőr hidratáltsága. Ezáltal a dohányzók bőre hamarabb öregszik, a ráncok hamarabb megjelennek.

A dohányosok bőre jobban ki van téve az esetleges bőrbetegségeknek is. Gyakori lehet az ekcéma, mivel az immunrendszer is gyengülhet.

Van elég ok, hogy abbahagyd a dohányzást. Talán segítettem abban, miért győzd meg magad, hogy füst nélkül neked is és környezetednek is kellemesebb lesz.