Napjainkban a divatos bőrápoló készítményekben  megtalálható a ceramid. A ceramidos bőrregeneráló rendkívül hatékonyan állítja helyre a hámréteg szerkezetét, és így az sima, ragyogó és életteli lesz.

A CERAMID

AZ EPIDERMISZ SZÍVÉBEN

A bőr keratin-rétegében szarusejteket találunk, ezeket köti össze a szaruzsírnak is nevezett ceramidok összessége.  A ceramidok habarcsként funkcionálnak a hámsejtek téglái között, a szaruréteg lipidjeinek (azaz zsiradékjainak) kb. 50%-át alkotják.
A bőr felborult védekező rétegének jellemzői a hámlás, érdes bőrfelszín, bőrszárazság, piros foltok, égető viszkető érzés, a komfortérzet hiánya. A bőr hajlamosabb az irritációra, gyulladásokra, fokozódik a nedvességvesztése.
A ceramidok szerepe a bőr vízvesztésének megakadályozása,  a bőr mélyebb rétegeinek védelme, azáltal, hogy összetartják a hámsejteket. (A bőr öregedésével azonban több olyan dolog is történik, ami rontja a bőr szerkezetét, így pl. a hámsejtek alakja megváltozik, a ceramidok minősége pedig romlik. Ezáltal a bőr hidratáltsága is csökken, hiszen a lazuló keratin-réteg kevésbé hatékonyan védi az alatta levő rétegeket a kiszáradástól.)

Hogyan pótolhatjuk a ceramidokat a bőrünkben?

A ceramidok pótlása a vízhiányos, zsírhiányos és öregedő bőr számára is fontos. A ceramidos réteg visszaépítése elősegíti, hogy a bőr újra hidratált és élettel teli legyen,  visszaáll a védekezőképessége is. Mivel a ceramidok a sejtfalakban is megtalálhatóak, pótlásuk révén az érfalak is megerősödnek. Figyelj te is bőrödre mert az egészséges bőr mindig hatékonyabban védekezik a külső környezeti tényezőktől pl.UV sugárzástól, hideg szeles időtől.
Az egyik kedvenc és nagyon hatásos arckezelésem a ceramidos arckezelés. A kezelés során nemcsak táplálunk, hanem megakadályozzuk a bőr további nedvességvesztését. A bőrerősítő liposzóma koncentrátummal csökkentjük a meggyengült védekezőképességből adódó feszülő, viszkető érzést, érdes bőrfelületet. Az érzékeny szemkörnyéket hialuronsavban gazdag hidratáló ampullával frissítjük. Száraz bőrre kifejlesztett relax maszkunk és a bőr immunrendszerét támogató masszázskrémünk azonnali megnyugvást és feltöltődést nyújt az érzékeny bőrnek. Bőröd újra bársonyos, sima tapintású lesz, helyreáll a védekező képessége. A kezelés végén a látvány mellett megszűnik a bőr érzékenysége, vissza tér a komfort érzete.