Pár éve már, hogy alkalmazom a munkám során az Animi energetikai meditaciós masszázst. Sokan mikor elolvassák a címet, ami magába foglalja az “energetika” szót, megkérdezik, hogy – akkor most varázsolni fogsz?
Ezért szeretnék most néhány gondolatot leírni az energiákról, arról, hogy mennyire általános és mégis milyen különleges módon alkalmazom a kozmetikai masszázs során.
Ha az energia két ember között áramlik, az egyik ember ad, a másik kap. Az egyik merül a másik töltődik. Vagy mind a kettő kap és akkor cseréltek. De joggal kérdezhetjük miért jobb nekem az övé mint az enyém?
De ha az universum energiáját használjuk, az mindig jól jön. Az egy olyan tiszta energia ami számomra nélkülözhetetlen. Tiszták, kiegyensúlyozottak, boldogok leszünk tőle.

De aki nem tanult meg bánni az energiákkal jobb ha nem is áramoltatja.
Különböző rendszerek, iskolák más más energiákról beszélnek. Nem tudom, hogy vannak e átfedések. Én személy szerint nem ismerem és nem használom őket.
Én a salk’a energiával dolgozom, ez egy tiszta energia, ezért a masszázs során ezzel az energiával tiszítok és töltök.
Fontos, hogy mivel emberekkel foglalkozom igyekszem magam energetikailag mindig megtisztítani.
Hiszen bármilyen kozmetikai kezelést is végzünk, masszázs tevékenységet folytatunk úgy érintkezünk a bőrrel.  Ezért nem mindegy, hogy ki érint és hogyan. Mert az érintésekkel, az érzékelőreceptorok, idegvégződések ingerlésével fokozzuk a bőr és az agy közötti kommunikációt.
Az érintések által energetikailag kapcsolódunk.
Azok akik kipróbálták már tudják, hogy semmi varázslat nem történik, csupán masszázs közben az universum energiájának az áramoltatása, ami egy teljesen más minőségű szolgáltatást tesz lehetővé.
Kipihentebb, letisztultabb, energetikusabb leszel a végén.

Szakmai ártalom nálam, hogy bárhová megyek, kipróbálok számomra új masszázs fajtákat. Egyik ilyen alkalommal kaptam egy  nagyon kellemetlen masszázst. A masszőr valószínüleg a saját energiájával próbált masszìrozni. Az összes benne lévő vagy esetleg még más vendégről hozott negatív lenyomatokkal, hozzá kissé durva és szakmailag helytelen fogasokkal próbált masszírozni. Annyira kellemetlen volt, hogy 10 perc után fel kellett állnom, és úgy rohantam ki mintha vertek volna. Egy fél órán keresztül próbáltam magam energetikailag megtisztítani.
Hogy mi is történt itt?  Egyszerűen az egyik kapott a másik adott. Két ember között energia áramlott. Én kaptam volna, csak nem voltam befogadó.
Ezért fontos számomra, hogy két masszázs között az adott légzőgyakorlatokkal megtisztítsam magam, hogy akár az egyik vendégről a másikra ne vigyek át semmit. Valamint a tanult gyakorlatokkal kapcsolódjak, és az universum energiáját áramoltassam, függetlenül attól mi van bennem.

Forrás: Halász Krisztina “Lélekszépítés”.