A napsugarak eltűntével, kezeléseim során egyre jobban vissza térek a savakhoz. Bár a Mesotica termékcsalád már biztosítják számunkra az UV-barát savakat, így nyáron sem kell teljesen lemondani a savas bőrmegújításokról, de azért télen bátrabban használom a magasabb koncentrációjú erősebb hámlasztó hatással bíró savakat is. De erről a következő cikkembe olvashattok.

Egy 40+ os bőrnél már bármelyik anti-aging kezelésbe előszeretettel beépítem a Sensonic Peel savakat. De nemcsak életkor függvénye, hogy a savakat használjam. Megoldó kulcs lehet az érzékeny, couperosas, rosaceas, kipirosodásra, gyulladásra hajlamos bőröknél is.

Eddig nem ismertem olyan savakat, amik ezeknél a bőrtípusoknál is beépíthetőek lettek volna a kezelésbe, de szerencsére nagyon szép eredményeket érhettem el velük.

Ezért nem kell félni senkinek, mert a sav szó hallatára sokan megrémülnek, ijesztő is első hallásra. De megnyugtatok mindenkit, hogy a Sensonic Peel alkalmazásánál szinte csak egy nagyon pici bizsergést érzünk, és egyáltalán nem hagy nyomot. Egy gyors savas kezeléssel ami akár egy ebédszünetben megoldható, folytatható a mindennapi tevékenység.

Gyorsan és látványosan megújul a bőr, nem igényel regenerálódási időt. Amerikában „Hollywood-sav” nak hívják, és nagyon népszerű a szépségszalonok körében.

A legjobb ha ezeket a kezeléseket is  kúraszerűen alkalmazzuk, főleg, ha nem csak egy kis regenerálásról, hanem bőrproblémáról beszélünk.

A Mesotica Sensonic Peel-je laktobionikus sav-ból, Fitin- és mandula sav kombinációjából áll.

A savas kezelés eredményességét általában peptid kezeléssel egészítem ki. Így a bőr még teltebb, feszesebb és élettel telibb lesz.