Nemcsak az arcunk, vagy a testünk ápolásával kell törődni, nagyon fontos a lábunkra is hangsúlyt fektetni.
A mai rohanó életünkben hajlamosak vagyunk háttérbe szorítani a lábunk ápolását, pedig a lábaink egész életünk folyamán minket szolgálnak azzal, hogy a testünk súlyát cipelik egy életen át. Főleg mi nők akik főként magas talpú, magas sarkú cipőkben rohangálunk egész nap, érezzük, hogy nap végére jól jönne egy lábmasszázs.

Télen amikor nem látszik sokan hajlamosak jobban elhanyagolni a lábápolást, ami az egészségünk szempontjából sem tanácsos. A szaru réteg megvastagodása nemcsak kifelé de befelé is megtörténhet, ezért a megvastagodott bőrt ajánlott időszakosan eltávolítani Sokszor egy-egy bőrkeményedés olyan idegeket nyomhat, ami hát, lábszár v. derék fájdalmakat is okozhat.
De különösen nyáron figyeljünk a láb ápolására. Egy szép esztétikus, rendezett lábköröm, ápoltságunkról, igényességünkről árulkodik. Nyitott szandákban, papucsokban nem nyújt esztétikus látványt egy berepedezett sarok, vagy egy gombás, beszakadozott köröm.
A bőrrepedésekben megtelepedhetnek a gombák, és az egyéb kórokozók, valamint nem nyújt szép látványt. Nyáron a lábunk jóval könnyebben gombásodik, hiszen a strandok vagy vízpartok remek táptalajai a baciknak.
Ezért ajánlom a pedikűrös időnkénti felkeresését, vannak kifejezetten gyógypedikűrösök akik a gombát, tyúkszemet, bőrkeményedéseket, benőtt körmöt kezelni tudják.
Ha nem tudsz túl gyakran felkeresni egy szakembert, otthon is végezhetsz kisebb kezeléseket. Nyilván nincsenek speciális eszközeid hozzá, de egy illóolajos lábáztatás,egy szemcsés radír, egy sarokreszelő, és egy lábápoló krém gyors segítséget nyújthat!