1. Ha miteszeres, pattanásos bőröd van, rendszeresen jársz kozmetikushoz arctisztításra, figyelj arra, hogy a kezelést a nyaralás előtt pár nappal megcsináltasd. Mert a hegek, sebek helye pigmentálódhat. Aki nem jár rendszeresen arctisztításra, annak is javasolt a napozás megkezdése előtt kitisztíttatni arcbőrét.

2. A gyantázást is 2-3 nappal a nyaralás előtt végeztesd el, mert a gyantázással sérülhet a hámréteg, ezek a területek pigmentalódhatnak. Főleg a  bajusz vagy a hónalj esetén az UV sugarzás hatására foltosodhat, bebarnulhat a bőr.

3. Nyaralás előtt figyelj arra, hogy leradírozd az egész tested, ha nem jártál kozmetikusnál az arcbőrödet is bőrtípusnak megfelelő peelingel.
Így leszeded az elhalt hámsejteket, és a bőrápoló készítményeid gyorsabban felszívódnak, bársonyosabb, hidratáltabb lesz a bőröd.

4. Ha nehezebben barnuló bőrtípusod van, vagy csak gyorsabban szeretnél barnulni, használj professzionális barnító krémet, garantáltan szebben és tartósabban fogsz barnulni. Napozás után bőrnyugtató hatású.
A készítmény biológiai barnulást gyorsító és színmegőrző. Használd bátran napozás vagy szolárium előtt és után is!

De a fényvédőre ugyanúgy szükséged lesz. Fényvédő választásában kérd kozmetikusod tanácsát.